Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon WorldClient Issues > Archive > WorldClient Login Default Domain

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon WorldClient Issues  / Archive  /

WorldClient Login Default Domain

[Smith, Matthew]
Matthew Smith
Newbie
Newbie
Posts: 2
Matthew Smith - 06:59pm, Jun 15 2021

Our users are seeing a strange problem, some of them can login to WorldClient without the @domain part. Some users are required to use their full email address.

Servers require full email address for authentication is NOT checked.

What is strange in in the Webmail*.log file I see these entries:

2021-06-15 17:27:02.532: Bad logon attempt for user user@domainB.com from 10.10.0.20.

User is trying to login with just "user". If said user logs in with full email address: user@domainA.com it works.

Where is the @domainB.com coming from? domainB.com is a really old domain we do not use anymore.

I have done a grep search of the entire mdaemon app folder for "domainB.com" and nothing related shows up, so I have no idea where a setting would be that would try to use domainB.com for this user.

User's Mailbox Domain setting is domainA.com. I've combed over the settings between this user's account and my account, I do not see anything that stands out related. (I can login without the domain extension)

(domainA.com and domainB.com are placeholders)

  (older msg: 1)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Matthew Smith - Jun 16, 2021 9:30 am (#2 Total: 3)  

 

Photo of Author
Matthew Smith
Newbie
Newbie
Posts: 2
Replying to: Jonathan Ehman (Jun 16, 2021 8:05 am)
Hi Matthew,Which theme are users logging in from?Which version of MDaemon are you running?When there is no @domain, Webmail attempts...

Version: 21.0.2
Theme: Worldclient (unmodified)

domainB.com is in Domains.dat (first entry)

domainB.com is no where in Mdaemon.ini

domainA.com is set as the "default domain" in the Mdaemon GUI.

The users have been added since domainA.com was setup and set as default. They are all set as domainA.com. No one in our users list should be signing in with domainB.com, but I cannot remove it because we need to accept email on a few accounts.

The names are somewhat similar, A="fusion-imaging.com" and B="impactimaging.com".

domainb.com was our default years ago, we converted to domainA.com 2006 timeframe.

After investigating further and countless tests last night, it *sometimes* works. I was able to sign on with said users without the domain extension. Hour later, nope, gotta add the extension. Its really strange.

Jonathan Ehman - Jun 16, 2021 10:33 am (#3 Total: 3)  

Guest User  

Photo of Author
Posts: 1
Hi Matthew,

Since Webmail is seeking a close match from the top of the file, it may be considering this first domain close enough.

Please, carefully, copy and move the [impactimaging.com] section from the Domains.dat file to the bottom of the file.

After you've done this, restart MDaemon.

Please let us know if this fixes your issue.

Best Regards,

Jonathan Ehman
Senior Software Developer
b: 817-601-3222    e: jonathan.ehman@mdaemon.com

MDaemon Technologies
Simple Secure Email
Visit us on www.mdaemon.com | Facebook | LinkedIn | YouTube
Sent using the MDaemon Email Server

On Wed, 16 Jun 2021 09:30:08 -0500, "lists-md-worldclient-issues@mdaemon.com (Matthew Smith)" <lists-md-worldclient-issues@mdaemon.com> wrote:
Version: 21.0.2
Theme: Worldclient (unmodified)

domainB.com is in Domains.dat (first entry)

domainB.com is no where in Mdaemon.ini

domainA.com is set as the "default domain" in the Mdaemon GUI.

The users have been added since domainA.com was setup and set as default. They are all set as domainA.com. No one in our users list should be signing in with domainB.com, but I cannot remove it because we need to accept email on a few accounts.

The names are somewhat similar, A="fusion-imaging.com" and B="impactimaging.com".

domainb.com was our default years ago, we converted to domainA.com 2006 timeframe.

After investigating further and countless tests last night, it *sometimes* works. I was able to sign on with said users without the domain extension. Hour later, nope, gotta add the extension. Its really strange.


View/reply at WorldClient Login Default Domain
--MD-WC-ISSUES-------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions about MDAEMON and 
WorldClient. To unsubscribe from this mailing list send an email to 
md-wc-issues-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/Support/RequestSupport/
---------------------------------------------------------------------

--MD-WC-ISSUES-------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions about MDAEMON and
WorldClient. To unsubscribe from this mailing list send an email to
md-wc-issues-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/Support/RequestSupport/
---------------------------------------------------------------------



  All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



 Content:

Read New | Search

 Guest:

Email to Admin



You are visiting as a Guest user.