Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon API > New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon API  /

New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

When adding new accounts through the xmlAPI I can't seem to get the settings I want for "Remote Administration" settings. Specifically edit password so the user can change to a different password than the one we create for them.

My first assumption was that ALL new accounts inherited these settings.

I tried to include them in the request (see example) but still no luck.

The account gets created and has some settings per the default template but not the ones I need.

this is my request and response:

--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1459 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="18301082" et="10.106285">
<Status id="0" value="0x00000000" message="The operation completed successfully."/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>XXXX</SERVER_NAME>
<DOMAIN>XXXX</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>XXXX</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 4 hours 41 minutes 50 seconds</Uptime>
<Operation>CreateUser</Operation>
<Result>
<User id="spip20" displayname="spip20" domain="mxxxx.com"/>
</Result>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

any assistance would be appreciated

  All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Arron.Caruth@mdaemon.com - Dec 5, 2019 3:53 pm (#1 Total: 9)  

Guest User  

Photo of Author
Posts: 1

I’m still investigating to see the EditPassword property is not being set during the CreateUser operation, but the following works in an UpateUser operation.

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<MDaemon>

                <API>

                                <Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">

                                    <Operation>UpdateUser</Operation>

                                        <Parameters>

                                            <Domain>test.com</Domain>

                                                                                <Mailbox>spip20</Mailbox>

                                                                                <Details>

                                                                                                <FullName>spip20</FullName>

                                                                                                <Password>Xx12XXX</Password>

                                                                                </Details>

                                                                                <RemoteAdmin>

                                                                                                <EditPassword>1</EditPassword>

                                                                                </RemoteAdmin>

                                                                </Parameters>

                                </Request>

                </API>

</MDaemon>

 

So as a work around, you can send an update user operation after the account is created and set the EditPassword property.

 

I’ll let you know what we figure out about the CreateUser operation is not setting the property.

--
Arron Caruth
Vice President of Product Development
o: 817-601-3222    e: Arron.Caruth@mdaemon.com

MDaemon Technologies
Simple Secure Email
Visit us on
www.mdaemon.com | Facebook | LinkedIn | YouTube
Sent using the
MDaemon Email Server

From: md-api@mdaemon.com [mailto:md-api@mdaemon.com] On Behalf Of Patrik Klevbrant (lists-md-api@mdaemon.com)
Sent: Thursday, December 5, 2019 2:06 PM
To: md-api List Member <md-api@mdaemon.com>
Subject: [md-api] New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 

When adding new accounts through the xmlAPI I can't seem to get the settings I want for "Remote Administration" settings. Specifically edit password so the user can change to a different password than the one we create for them.

My first assumption was that ALL new accounts inherited these settings.

I tried to include them in the request (see example) but still no luck.

The account gets created and has some settings per the default template but not the ones I need.

this is my request and response:

--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1459 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="18301082" et="10.106285">
<Status id="0" value="0x00000000" message="The operation completed successfully."/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>XXXX</SERVER_NAME>
<DOMAIN>XXXX</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>XXXX</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 4 hours 41 minutes 50 seconds</Uptime>
<Operation>CreateUser</Operation>
<Result>
<User id="spip20" displayname="spip20" domain="mxxxx.com"/>
</Result>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

any assistance would be appreciated


View/reply at New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 
 
--MD-API-------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions regarding MDAEMON's API.
To unsubscribe from this mailing list send an email to
md-api-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------
 
---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/support/request_support.asp
---------------------------------------------------------------------

--MD-API-------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions regarding MDAEMON's API.
To unsubscribe from this mailing list send an email to
md-api-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/support/request_support.asp
---------------------------------------------------------------------



  (newer msg:8)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



 Content:

Read New | Search

 Guest:

Email to Admin



You are visiting as a Guest user.