Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon API > New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon API  /

New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

When adding new accounts through the xmlAPI I can't seem to get the settings I want for "Remote Administration" settings. Specifically edit password so the user can change to a different password than the one we create for them.

My first assumption was that ALL new accounts inherited these settings.

I tried to include them in the request (see example) but still no luck.

The account gets created and has some settings per the default template but not the ones I need.

this is my request and response:

--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1459 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="18301082" et="10.106285">
<Status id="0" value="0x00000000" message="The operation completed successfully."/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>XXXX</SERVER_NAME>
<DOMAIN>XXXX</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>XXXX</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 4 hours 41 minutes 50 seconds</Uptime>
<Operation>CreateUser</Operation>
<Result>
<User id="spip20" displayname="spip20" domain="mxxxx.com"/>
</Result>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

any assistance would be appreciated

  (older msg: 1)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Patrik K - Dec 5, 2019 5:12 pm (#2 Total: 9)  

 

Photo of Author
Patrik K
Newbie
Newbie
Posts: 6
Thank you for looking into it,

I took your suggestion and created an "UpdateUser" call after the account was created (somewhat modified) but ran into other problems instead..

some settings changed, the "DontExpirePassword" was NOT set with only create but did set to yes with the update call. The RemoteAdmin properties was empty though when I checked in the GUI even after update and I got an publicfolder warning?

--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip22</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip22</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>xxxx</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1459 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip22</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip22</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>xxxx</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="1830108C" et="10.125834">
<Status id="0" value="0x00000000" message="The operation completed successfully."/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>xxxx</SERVER_NAME>
<DOMAIN>xxxx</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>xxxx</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 6 hours 43 minutes 26 seconds</Uptime>
<Operation>CreateUser</Operation>
<Result>
<User id="spip22" displayname="spip22" domain="mxxxx.com"/>
</Result>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

< CreateUser -> [0x00000000] The operation completed successfully. >
--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>UpdateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip22</Mailbox>
<Details>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>

[Last Editor: Patrik K, Dec 5, 2019 5:14 pm. Total Edits: 1]

Patrik K - Dec 5, 2019 5:16 pm (#3 Total: 9)  

 

Photo of Author
Patrik K
Newbie
Newbie
Posts: 6
<<< continued >>>
        <EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1295 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>UpdateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip22</Mailbox>
<Details>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="1830108D" et="0.052129">
<Status id="0" value="0x8135403A" message="Public folders are not enabled"/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>xxxx</SERVER_NAME>
<DOMAIN>xxxx</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>xxxx</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 6 hours 43 minutes 36 seconds</Uptime>
<Operation>UpdateUser</Operation>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

-> [0x8135403A] Public folders are not enabled >
> END



  (newer msg:6)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



 Content:

Read New | Search

 Guest:

Email to Admin



You are visiting as a Guest user.