Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon Support > Archive > MDaemon 15 IMAP issues

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon Support  / Archive  /

MDaemon 15 IMAP issues

[Bregler, Ryan]
Ryan Bregler
Newbie
Newbie
Posts: 33
Ryan Bregler - 02:06pm, Feb 3 2021

Hello,

So I had posted this client a while back who has 15.5.4 and IMAP issues with one user. This one user does have a lot of Emails (60-70 Gigs worth and will be doing an Auto Archive in Outlook this weekend). I have deleted and remade their Outlook profile as well.

So issue is this one email account would always popup on outlook asking for Username and Password. Server would show SMTP Authentication failed. Then next time it would work just fine.

Running Outlook 2016 64 bit with Windows 10 Pro. I have looked up and tried multiple things about Outlook losing the password thinking that may be the issue. This only happens on this one PC for this one user (Only email user on this PC though). Attached is a quick SMTP IN log of how it shows Failed Authentication two times in a row then seconds later it is good.

Other times it won't ask for a password. Act as if everything is normal, and then just not update any emails until the Server side is restarted.

So few questions.
1) Could this old version of MDaemon be an issue

2) Would switching to something like Outlook Connector or ActiveSync be another fix

3) Or does this sound like it is just a PC issue?

They use Mail Droid email app on Android Phone, and Outlook on their Laptop with no issues (Android does have an issue with displaying some folders but I think that is an app issue). Webmail seems to have no issues but they don't use it, I just use it to check and verify if an account is working when Outlook stops working on their end.

Thanks

Attachments:

SMTP Log.txt (4 KB)


  All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Arron Caruth - Feb 3, 2021 3:50 pm (#1 Total: 8)  

Guest User  

Photo of Author
Posts: 1
Just so you are aware, MDaemon 15.5 is no longer supported.  My first recommendation is to upgrade to the latest version simply because there are a TON of fixes and changes from 15.5 to MDaemon 20.0, soon to be 21.0.  To be honest, I don't think it will fix your issue as I've never seen an issue with MDaemon randomly not accepting a password.  My suspicion is that Outlook is sending the wrong data.
 
The easiest way to confirm that would be to setup a tool such as wireshark on the MDaemon server, and use it to capture the SMTP traffic.  Since TLS doesn't appear to be getting used, the network capture will allow you to get the username and password pretty easily.  
 
Have you recreated the Outlook profile or recreated the account in Outlook?  Maybe before you start deleting accounts in Outlook, creating a new profile with a new account setup would help you determine if that actually fixes it.
 
--
Arron Caruth
Vice President of Product Development
o: 817-601-3222    e: Arron.Caruth@mdaemon.com

MDaemon Technologies
Simple Secure Email
Visit us on www.mdaemon.com | Facebook | LinkedIn | YouTube
Sent using the MDaemon Email Server
 
<br />On Wed, 3 Feb 2021 14:06:55 -0500, "lists-md-support@mdaemon.com (Ryan Bregler)" <lists-md-support@mdaemon.com> wrote:
Hello,

So I had posted this client a while back who has 15.5.4 and IMAP issues with one user. This one user does have a lot of Emails (60-70 Gigs worth and will be doing an Auto Archive in Outlook this weekend). I have deleted and remade their Outlook profile as well.

So issue is this one email account would always popup on outlook asking for Username and Password. Server would show SMTP Authentication failed. Then next time it would work just fine.

Running Outlook 2016 64 bit with Windows 10 Pro. I have looked up and tried multiple things about Outlook losing the password thinking that may be the issue. This only happens on this one PC for this one user (Only email user on this PC though). Attached is a quick SMTP IN log of how it shows Failed Authentication two times in a row then seconds later it is good.

Other times it won't ask for a password. Act as if everything is normal, and then just not update any emails until the Server side is restarted.

So few questions.
1) Could this old version of MDaemon be an issue

2) Would switching to something like Outlook Connector or ActiveSync be another fix

3) Or does this sound like it is just a PC issue?

They use Mail Droid email app on Android Phone, and Outlook on their Laptop with no issues (Android does have an issue with displaying some folders but I think that is an app issue). Webmail seems to have no issues but they don't use it, I just use it to check and verify if an account is working when Outlook stops working on their end.

Thanks

Attachment: SMTP Log.txt

 
View/reply at MDaemon 15 IMAP issues
--MD-SUPPORT--------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussion about MDAEMON. To unsubscribe 
from this mailing list send an email to md-support-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!-----------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/Support/RequestSupport/
--------------------------------------------------------------------------

--MD-SUPPORT--------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussion about MDAEMON. To unsubscribe 
from this mailing list send an email to md-support-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!-----------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/Support/RequestSupport/
--------------------------------------------------------------------------

Replies to this message
  • Ryan Bregler (Feb 4, 2021 12:41 am)


  • Ryan Bregler - Feb 4, 2021 12:41 am (#2 Total: 8)  

     

    Photo of Author
    Ryan Bregler
    Newbie
    Newbie
    Posts: 33
    Replying to: Arron Caruth (Feb 3, 2021 3:50 pm)
    Just so you are aware, MDaemon 15.5 is no longer supported.&nbsp; My first recommendation is to upgrade to the latest...

    Hi Arron,

    Yea I plan on getting them upgrade possibly. Most of my clients don't like to pay for upgrades every year but try not to let them get too far out of date.

    I have made a new profile in Outlook. That was done yesterday only to have the same thing happen again today.

    I will use Wireshark and see if it can pick up any SMTP data. And yea they are not using any encryption as email is local only. Only 1 user has outside access on their phone (same user actually) but that is TLS.



      (newer msg:6)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



     Content:

    Read New | Search

     Guest:

    Email to Admin



    You are visiting as a Guest user.