Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon API > New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon API  /

New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

When adding new accounts through the xmlAPI I can't seem to get the settings I want for "Remote Administration" settings. Specifically edit password so the user can change to a different password than the one we create for them.

My first assumption was that ALL new accounts inherited these settings.

I tried to include them in the request (see example) but still no luck.

The account gets created and has some settings per the default template but not the ones I need.

this is my request and response:

--- [Start request] ------------------------------------------------------------+
 > Logging in ...
 > sending ...
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><MDaemon><API><Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1459 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>CreateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip20</Mailbox>
<Details>
<FullName>spip20</FullName>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
<Password>XXXX</Password>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="18301082" et="10.106285">
<Status id="0" value="0x00000000" message="The operation completed successfully."/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>XXXX</SERVER_NAME>
<DOMAIN>XXXX</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>XXXX</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 4 hours 41 minutes 50 seconds</Uptime>
<Operation>CreateUser</Operation>
<Result>
<User id="spip20" displayname="spip20" domain="mxxxx.com"/>
</Result>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

any assistance would be appreciated

  (older msg: 3)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Arron.Caruth@mdaemon.com - Dec 6, 2019 9:23 am (#4 Total: 9)  

Guest User  

Photo of Author
Posts: 1

I’m not sure if there was an issue copying and pasting the XML or if there is actually something wrong with it.  But the XML you posted to the group is wrong.

 

The CreateUser operation should be like the following:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<MDaemon>

                <API>

                                <Request version="19.5.0" echo="1" verbose="1">

                                    <Operation>CreateUser</Operation>

                                        <Parameters>

                                            <Domain>test.com</Domain>

                                                <Mailbox>spip20</Mailbox>

                                                <Details>

                                                                <FullName>spip22</FullName>

                                                                <Password>xxxxxxx</Password>

                                                </Details>

                                        </Parameters>

                                </Request>

                </API>

</MDaemon>

 

The create user operation should be like the following:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<MDaemon>

                <API>

                                <Request version="19.5.0" echo="1" verbose="1">

                                                <Operation>UpdateUser</Operation>

                                <Parameters>

                               <Domain>encrypt.ssllock.com</Domain>

                                                                <Mailbox>spip22</Mailbox>

                                                                <Details>            

                                                                                <Frozen>No</Frozen>

                                                                                <Disabled>No</Disabled>

                                                                                <MustChangepassword>No</MustChangepassword>

                                                                                <DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>

                                                                </Details>

                                                                <RemoteAdmin>

                                                                                <Enabled>1</Enabled>

                                                                                <EditFullname>1</EditFullname>

                                                                                <EditPassword>1</EditPassword>

                                                                                <EditFwd>1</EditFwd>

                                                                                <EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>

                                                                               <EditImapRules>1</EditImapRules>

                                                                </RemoteAdmin>

                                                </Parameters>

                                </Request>

                </API>

</MDaemon>

 

Notice the <RemoteAdmin> node is inside the <Parameters> node.

 

Even using the requests that are posted in the groups, I’ve not been able to get the server to send this error:

 

<Status id="0" value="0x8135403A" message="Public folders are not enabled"/>

 

Do you get the same error when you have the <RemoteAdmin> node inside the <Parameter> Node?

 

Are public folders disabled on your server?   You can check this by going to Setup / Public Folder Manager.

 

Do you get the same error when the public folders are enabled? 

--
Arron Caruth
Vice President of Product Development
o: 817-601-3222    e: Arron.Caruth@mdaemon.com

MDaemon Technologies
Simple Secure Email
Visit us on
www.mdaemon.com | Facebook | LinkedIn | YouTube
Sent using the
MDaemon Email Server

From: md-api@mdaemon.com [mailto:md-api@mdaemon.com] On Behalf Of Patrik Klevbrant (lists-md-api@mdaemon.com)
Sent: Thursday, December 5, 2019 4:17 PM
To: md-api List Member <md-api@mdaemon.com>
Subject: [md-api] New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 

<<< continued >>>
        <EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request></API></MDaemon>

////////////////////////////////////////////////////////////
--- [Debug response] ------------------------------------------------------------+
 > recieving ...1295 bytes
////////////////////////////////////////////////////////////
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<MDaemon>
<API>
<Request encoding="utf-8" version="19.5.0" echo="1" verbose="1">
    <Operation>UpdateUser</Operation>
        <Parameters>
            <Domain>mxxxx.com</Domain>
<Mailbox>spip22</Mailbox>
<Details>
<Frozen>No</Frozen>
<Disabled>No</Disabled>
<MustChangepassword>No</MustChangepassword>
<DontExpirePassword>Yes</DontExpirePassword>
</Details>
</Parameters>
    <RemoteAdmin>
<Enabled>1</Enabled>
<EditFullname>1</EditFullname>
<EditPassword>1</EditPassword>
<EditFwd>1</EditFwd>
<EditAutoResponder>1</EditAutoResponder>
<EditImapRules>1</EditImapRules>
</RemoteAdmin>
</Request>
<Response version="19.5" session="1830108D" et="0.052129">
<Status id="0" value="0x8135403A" message="Public folders are not enabled"/>
<ServiceName>Management Web Service (64bit) for MDaemon Messaging Server</ServiceName>
<ProductVersion>19.5.0</ProductVersion>
<ServiceVersion>19.5.0.5</ServiceVersion>
<SERVER_NAME>xxxx</SERVER_NAME>
<DOMAIN>xxxx</DOMAIN>
<URL>/MdMgmtWS/</URL>
<AUTH_USER>xxxx</AUTH_USER>
<TimeStamp>2019-10-15T10:55:18.000Z</TimeStamp>
<Uptime>16 days 6 hours 43 minutes 36 seconds</Uptime>
<Operation>UpdateUser</Operation>
</Response>
</API>
</MDaemon>
////////////////////////////////////////////////////////////

-> [0x8135403A] Public folders are not enabled >
> END


View/reply at New accounts added by xmlAPI will not inherit settings from "new Accounts" template

 
 
--MD-API-------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions regarding MDAEMON's API.
To unsubscribe from this mailing list send an email to
md-api-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------
 
---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/support/request_support.asp
---------------------------------------------------------------------

--MD-API-------------------------------------------------------------
This list is for questions and discussions regarding MDAEMON's API.
To unsubscribe from this mailing list send an email to
md-api-unsubscribe@mdaemon.com .
--POWERED BY MDAEMON!------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user 
support and discussion.  MDaemon staff members may participate in the 
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical 
support please use the form here:
http://www.mdaemon.com/support/request_support.asp
---------------------------------------------------------------------



  (newer msg:5)All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



 Content:

Read New | Search

 Guest:

Email to Admin



You are visiting as a Guest user.